Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat că, în ţara sa, s-a înregistrat primul deces atribuit variantei Omicron a coronavirusului. Autorităţile au mai declarat că varianta Omicron se propagă cu o „viteză fenomenală”, fiind la originea a 40% din infecţiile înregistrate la Londra.


Un prim deces atribuit noii tulpini a fost anunţat de premierul Boris Johnson, arată publicaţia L'Indépendant.

Din 27 noiembrie, de când au fost depistate în Regatul Unit primele cazuri cu noua variantă, premierul a impus noi restricţii şi a declarat că populaţia trebuie să se aştepte la un „tsunami” de infectări în perioada următoare. El i-a îndemnat pe concetăţeni să se vaccineze, pentru a proteja „libertăţile şi modul nostru de viaţă”.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că tulpina se răspândeşte „cu o viteză fenomenală” şi că numărul de infectări se dublează la 2-3 zile.

Informaţiile de până acum arată că eficacitatea vaccinurilor împotriva infecţiei simptomatice produsă de Omicron ar fi considerabil redusă cu doar două doze de vaccin, în timp ce doza booster ar creşte protecţia până la 70%.

Guvernul britanic intenţionează să facă doza de rapel tuturor adulţilor, până la sfârşitul anului – un obiectiv ambiţios, ţinând cont de perioada Sărbătorilor de iarnă şi de vacanţele aferente. 

 

Ginecologia (1)