Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, despre obligativitatea vaccinării, ca o soluţie menită să ajute campanie de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, preşedinte CNCAV, a spus că societatea românească nu e pregătită să înţeleagă acest tip de abordare.


„Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează”, a spus Valergiu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă. „Este important ca la baza deciziei să rămână, până la urmă, dorinţa persoanei care se vaccinează, în baza informaţiilor pe care pe are”.

O măsură de acest gen, a continuat medicul militar, ţine foarte mult de percepţia societăţii. „Nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare (...) În momentul de faţă consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie şi asta este părerea mea personală”.

Valergiu Gheorghiţă crede însă că cetăţenii ar trebui să acţioneze într-un mod mai responsabil şi să nu ocolească măsurile care au ca rol prevenirea îmbolnăvirilor.

Consecinţele gesturilor nesăbuite vor fi plătite de toată lumea, a conchis medicul militar.

 

Psihiatru (2)