Clinica Ok Medical anunţă că joi se va deschide în Capitală primul centru de testare pentru COVID-19 de tip drive-in. Diagnosticarea se va face prin testare RT-PCR, iar rezultatele vor fi comunicate în maximum 24 de ore.

Centrul de testare va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City, iar persoanele care doresc să fie testate avansează cu autoturismul în zona de recoltare, probele fiind luate fără a părăsi mijlocul de transport.

Testarea se poate face fără programare prealabilă. Cei care doresc să fie testaţi sunt informaţi asupra politicii de GDPR, semnează acordul, li se înregistrează Cartea de Identitate, adresa de e-mail şi numărul de telefon. Apoi, pacienţilor li se va recolta din gât proba care va fi analizată.

Faţă de modalitatea de recoltare în cadrul unei instituţii medicale, riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul este mult mai mic în centrele drive-in.

Procedura de recoltare a probelor biologice este similară cu cea din centrele drive-in din Coreea de Sud, Israel sau SUA.

În maximum 24 de ore de la recoltare, persoanele testate vor primi pe e-mail un Buletin de Analize cu semnătura şi ştampila personalului medical de laborator.

„Recomandăm ca în autovehicul să nu se afle alte persoane în afară de cele care locuiesc împreună”, a precizat dr. Mihail Pautov, director Dezvoltare Medicală OK Medical.