Institutul Român de Psihoterapie Integrativă pune la dispoziţie gratuit servicii de informare şi suport psihoemoţional pentru medici şi cetăţeni. Peste 100 de psihoterapeuţi stau la dispoziţia celor care au nevoie de sprijin, conform unei grile de program care se regăseşte pe site-ul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă.

Voluntarii Institutului sunt disponibili pentru publicul larg în intervalul 08.00-20.00, iar pentru personalul medical programul este, în unele zile, până la ora 02.00, cu posibilitate de prelungire. Specialiştii oferă informaţii şi suport psihoemoţional online tuturor persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectate de situaţia de criză generată de COVID-19.

Psihoterapeuţii lucrează pro-bono, implicându-se în relaţia cu cetăţenii şi personalul medical în cadrul a două acţiuni specifice:

1.      Fii bine, fii informat! – se adresează tuturor persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectate de contextul pandemiei COVID-19

2.      Împreună suntem mai puternici! – se adresează personalului medical aflat în prima linie şi familiilor acestora.

„Orice situaţie nouă pune în încurcătură şi generează nevoia de identificare şi activare de noi resurse de adaptare. În contextul actual, de criză, oamenii  pot simţi o vulnerabilitate, îngrijorare şi poate chiar sentimentul  de pierdere. Apare lipsa siguranţei proprii şi a celor dragi, dificultatea de a prelua din nou controlul asupra programului şi a propriei vieţi. Unii au pierdut deja persoane apropiate, alţii se află in autoizolare la domiciliu sau în carantină, ori sunt internaţi pentru tratament. Pentru toate aceste persoane, echipa de psihoterapeuţi a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, oferă informare şi suport psihoemoţional”, declară Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu, Preşedinte al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă.

„Cu apreciere, recunoştinţă dar şi cu multă empatie faţă de dăruirea şi efortul pe care le depun cadrele medicale aflate „în prima linie”, oferim atât lor, cât şi familiilor acestora, pe întreaga perioadă a situaţiei de criză, servicii online, gratuite, de asistenţă şi suport psihoemoţional. Suntem convinşi că „Împreună suntem mai puternici!” şi le vom fi alături atât timp cât va fi nevoie”, a adăugat Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu.

Paşii pe care cadrele medicale trebuie să-i urmeze pentru a intra în contact cu un psihoterapeut sunt:

-        Accesaţi link-ul: https://irpi.ro/psihoterapie-integrativa-pentru-situatii-de-urgenta-suport-personal-medical/

-        Urmăriţi calendarul afişat.

-        Căutaţi ziua şi intervalul orar ce sunt potrivite pentru dumneavoastră.

-        Daţi click pe numele psihoterapeutului disponibil şi se va deschide fereastra cu informaţiile necesare.

-        Apelaţi la sprijinul unui psihoterapeut, folosind datele de contact disponibile.

Pentru a intra în contact cu un psihoterapeut, publicul larg trebuie să:

-        Acceseze link-ul:  https://irpi.ro/irpi-psihoterapie-integrativa-pentru-situatii-de-urgenta/

-        Urmărească calendarul afişat

-        Caute ziua şi intervalul orar ce sunt potrivite pentru el

-        Să dea click pe numele psihoterapeutului disponibil pentru a se deschide fereastra cu informaţiile necesare.

-        Să apeleze la sprijinul unui psihoterapeut, folosind datele de contact disponibile

Despre Institutul Român de Psihoterapie Integrativă

I.R.P.I. este organizaţie profesională non-guvernamentală care activează în domeniul sănătăţii mentale, psihologiei şi al psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România, European Association for Integrative Psychotherapy, European Interdisciplinary Association for Therapeutic Services for Children and Young People şi Federaţia Română de Psihoterapie, Centrul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.