Dintre cetăţenii din Uniunea Europeană cu vârsta între 16 şi 74 de ani, peste jumătate au declarat că în 2020 au căutat informaţii online legate de boli, nutriţie sau îmbunătăţirea sănătăţii. În România ponderea celor care au căutat astfel de informaţii online este de doar 28%, cel mai mic procent din UE.


Finlanda ocupă primul loc în clasament, cu 77% din persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani care au declarat că au căutat online astfel de informaţii, în 2020. Urmează Olanda (76%), Danemarca (72%) şi Germania (70%), arată datele publicate de Eurostat şi preluate de Agerpres. 

La polul opus, căutarea de informaţii online legate de sănătate este mai puţin populară în Polonia (43%), Bulgaria (29%) şi România (28%).

Media la nivelul UE este de 55%, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre cetăţenii UE au căutat online informaţii legate de sănătate. De asemenea, 20% din cetăţenii UE au declarat că şi-au făcut online o programare la un medic generalist. Mai puţini, 13%, au accesat alte servicii de sănătate pe web site-uri sau o aplicaţii, în loc să facă o vizită în persoană la spital sau la doctor - iar 11% din cetăţenii UE au accesat online dosarul care conţine informaţiile referitoare la starea lor de sănătate.

În ultimul deceniu, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut în majoritatea statelor membre UE. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Cehia (41 de puncte procentuale) şi Cipru (40 de puncte procentuale), urmate de Spania (34 puncte procentuale), Irlanda şi Croaţia (ambele cu 33 de puncte procentuale).

În România, ponderea celor care au căutat online, în ultimul deceniu, informaţii legate de sănătate a crescut cu doar 9 puncte procentuale.

 

Alergologia