Compania farmaceutică Sanofi anunţă, miercuri, că intră într-o nouă colaborare pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, de data aceasta alături de GlaxoSmithKline (GSK). Cei doi giganţi farmaceutici au semnat o scrisoare de intenţie în acest sens şi transmit, într-un comunicat de presă, că vor folosi tehnologii inovatoare de la ambele companii, pentru a ajuta la abordarea pandemiei actuale.

Sanofi va contribui cu antigenul proteina S COVID-19, care se bazează pe tehnologia ADN-ului recombinant. Această tehnologie a dezvoltat un antigen cu potrivire genetică exactă cu proteinele găsite pe suprafaţa virusului, iar secvenţa ADN care codifică acest antigen a fost combinată în ADN-ul platformei de expresie baculovirus, baza vaccinului gripal recombinant, produs de Sanofi şi autorizat în SUA.

GSK va contribui cu tehnologia dovedită de adjuvant pandemic. Utilizarea unui adjuvant poate avea o importanţă deosebită într-o situaţie pandemică, deoarece poate reduce cantitatea de proteine de vaccin necesară per doză, permiţând producerea mai multor doze de vaccin şi, prin urmare, contribuind la protejarea mai multor oameni.

Companiile intenţionează să iniţieze studii clinice de faza I, în a doua jumătate a anului 2020 şi, dacă au succes, sub rezerva unor considerente de reglementare, urmăresc să finalizeze dezvoltarea necesară pentru disponibilitate până în a doua jumătate a anului 2021.

Având în vedere provocarea umanitară şi financiară extraordinară a pandemiei, ambele companii consideră că accesul global la vaccinurile împotriva COVID-19 este o prioritate şi se angajează să facă în aşa fel ca orice vaccin dezvoltat prin colaborare să fie accesibil publicului şi prin mecanisme care să ofere acces corect pentru oameni din toate ţările, anunţă cele două companii.

Sanofi anunţă că noua colaborare este al treilea demers de acest fel din partea companiei, după parteneriatul cu Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) din SUA, anunţat în luna februarie, respectiv cel cu compania Translate Bio, anunţat în luna martie.

https://antiestrogensonline.net https://bestabortionpillsonline.com