Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti lansează campania „#Salvează o viaţă! #Salvează-ţi viaţa!” Campania atrage atenţia asupra faptului că testarea sângelui donat este un pas înainte în depistarea precoce a infecţiilor virale, astfel încât o testare la donare poate salva două vieţi.


Prezentarea la un centru de donare de sânge poate salva o viaţă şi poate salva chiar viaţa donatorului. Campania (15 mai – 5 iunie) este dedicată populaţiei din Oltenia şi Muntenia şi este o intensificare a eforturilor de testare, dar şi de conştientizare a importanţei şi beneficiilor depistării precoce a VHC, odată cu donarea de sânge, se arată într-un comunicat.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, dedicat importanţei donării de sânge şi a testării rapide cu privire la infecţia cu virusul hepatitei C - infecţie asimptomatică cu risc major de apariţie a cirozei şi a cancerului hepatic.

Coordonatorii proiectului sunt prof. univ. dr. Dan Gheonea - rector UMF Craiova şi prof. univ. dr. Viorel Jinga - rector UMF „Carol Davila” Bucureşti.

Cele două univeristăţi se alătură în felul acesta şi campaniei europene - Săptămâna Europeană a Testării.  

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a mai desfăşurat proiecte ample de susţinere a educaţiei sanitare în comunitatea arondată centrului nostru universitar cu privire la hepatita C, infecţia cu HPV şi prevenţia cancerului colorectal.

                                                                                   

 

Oncolog