O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de dr. Daniel Popa, a realizat, în cursul zilei de 17 mai, o excizie a unei formaţiuni tumorale gigant, retroperitoneale, care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng şi diafragmul stâng.


Intervenţia a fost realizată la un pacient de 42 de ani. A fost extrem de dificilă, din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, se arată într-un comunicat a SCJU Târgu Mureş.

Operaţia a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant.

Evoluţia postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.

Echipa care a realizat intervenţia este formată din dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală, dr. Cosmin Nicolescu, medic primar chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI şi dr. Dumitru Godja, medic rezident chirurgie generală, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş
 

 

Oncolog