Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România spun că drepturile aferente sporului de până la 30% depind de măsura în care pontajul reflectă realitatea şi le recomandă angajaţilor din Sănătate să verifice pontajele de activitate.


„Pentru a ne asigura că fiecare salariat are posibilitatea de a verifica corectitudinea întocmirii pontajului, am introdus obligativitatea afişării acestuia (o puteţi regăsi la art. 111, alin. 1 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar sănătate).

Mai mult, am introdus aceeaşi obligaţie şi în privinţa sporului de până la 30%. Astfel, angajatorul are obligaţia afişării pontajului care să reflecte şi timpul de lucru desfăşurat în condiţiile Ordinului nr. 1070/2020, în vederea stabilirii cuantumului sporurilor de până la 30%, la loc vizibil sau accesibil pentru tot personalul.

Având în vedere faptul că sporul de până la 30% trebuie acordat după apariţia Ordinului pentru întreaga perioadă anterioară de la începutul pandemiei, angajatorul are obligaţia să afişeze toate pontajele cu timpul de lucru aferent activităţilor desfăşurate în condiţiile stabilite de Ordinului nr. 1070/2020.

Recomandăm tuturor salariaţilor să verifice corectitudinea întocmirii pontajelor, în funcţie acestea urmând a fi acordate sporurile pentru fiecare activitate desfăşurată”, se arată într-o informare a Federaţiei.