Raportul realizat în luna ianuarie de compania MEDIjobs, cea mai mare platformă de recrutare în domeniul medical din România, relevă că deficitul de medici din estul ţării a determinat angajatorii din această zonă să ofere salarii cu 30% mai mari decât cele ale medicilor din capitală. În schimb, în vestul ţării, salariile oferite de către angajatori sunt în medie cu aproximativ 25% mai mici decât cele oferite în Bucureşti.

Angajatorii din oraşele mici şi mijlocii sunt dispuşi să ofere salarii mai mari decât cei din principalele oraşe precum Bucureşti, Cluj sau Timişoara, din dorinţa de a atrage candidaţi. De exemplu, un medic specialist oftalmolog poate primi un salariu de 10.000 de lei net în Satu Mare, un medic specialist pediatru poate primi un salariu de 12.000 de lei net în Baia Mare, iar un medic specialist diabetolog poate primi până la 9000 de lei net în Târgovişte.

Din acelaşi studiu reiese şi faptul că medicii specialişti sunt dispuşi să îşi schimbe locul de muncă pentru o ofertă salarială cu aproximativ 1000 de lei mai mare decât venitul realizat la locul de muncă anterior, iar asistenţii medicali pentru o ofertă salarială cu aproximativ 300-500 de lei mai mare decât venitul actual.

13%, diferenţa dintre solicitările salariale ale medicilor specialişti şi oferta angajatorilor

Datele din 2018 arată că, în momentul în care şi-a negociat salariul, un medic specialist român a solicitat în medie o sumă cu 13% mai mare decât bugetul alocat de către angajator – în jur de 8400 de lei net este salariul dorit în medie de medici versus salariul oferit în medie de angajatori de aproape 7400 de lei net. Această diferenţa între cererea şi oferta salarială a scăzut faţă de anul 2017, atunci când medicii specialişti cereau în medie cu 30% mai mult decât salariile oferite de angajatori.

Infografic

În topul celor mai bine plătite specializări se află anestezia şi terapia intensivă, unde salariile pot ajunge până la 17.000 lei net pe lună, oncologia medicală cu salarii de până la 12.000 lei net, medicina de urgenţă – în jur de 10.000 de lei net, radiologie cu salarii în jur de 10.000 de lei (iar radiologii care obţin competenţe specifice precum CT sau RMN pot ajunge în medie la salarii de 15.000 lei net), cardiologie cu salarii de 9000 lei net şi medicina de laborator, cu salarii medii de 8000 de lei net. Nevoia pieţei de medici formaţi pe aceste specialităţi este foarte mare, ceea ce determină angajatorii să ofere salarii mai ridicate în aceste domenii.

La polul opus, cele mai mici salarii sunt oferite medicilor specialişti în medicină generală (4500 lei net), medicină de familie (5000 lei net) şi medicina muncii (între 4000 şi 5000 lei net).

Cei mai nemulţumiţi: infirmierii şi brancardierii

Diferenţele apărute la negocierea nivelului salarial sunt valabile şi în cazul celor care doresc să ocupe un post de asistent medical generalist. Candidaţii pentru această poziţie îşi doresc un salariu cu aproximativ 22% mai mare decât sunt dispuse companiile să ofere, o diferenţă între cerere şi ofertă de două ori mai mare decât cea publicată în raportul similar din 2017. Una dintre principalele cauze ale acestei diferenţe este determinată de nealinierea angajatorilor din sistemul privat de sănătate la măririle din grila de salarizare din sistemul public de sănătate, care au avut loc în primul trimestru al anului trecut. Asistenţii medicali sunt dispuşi să îşi schimbe locul de muncă pentru o ofertă salarială cu aproximativ 300-500 de lei mai mare decât venitul realizat la jobul actual.

Cele mai mari diferenţe, de 47%, între cererea salarială a candidaţilor şi oferta angajatorilor apare în cazul infirmierilor şi brancardierilor. Aşteptările salariale ale infirmierilor în anul 2018 s-au ridicat la aproximativ 2500 de lei net, însă, oferta din partea companiilor s-a plasat în jurul valorii de 1700 de lei net.

Aceleaşi aşteptări salariale din partea candidaţilor şi aceleaşi oferte din partea angajatorilor au fost valabile şi în cazul brancardierilor, diferenţa între cerere şi ofertă fiind tot de aproximativ 47%.

Nu în ultimul rând, în cazul moaşelor, aşteptările salariale se ridică la 5000 de lei net, iar angajatorii oferă în medie aproximativ 4500 de lei net, decalajul dintre cerere şi ofertă fiind de 11%.

Datele din studiu au fost colectate direct din platforma de recrutare www.medijobs.ro, în urma centralizării aşteptărilor salariale ale peste 25,000 de candidaţi şi ofertelor ale peste 900 de companii pe parcusul anului 2018.