Compania farmaceutică ViiV Healthcare anunţă că Agenţia americană a medicamentului (FDA) a aprobat medicamentul Cabenuva - cabotegravir şi rilpivirină -, în doze administrate la fiecare două luni, pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane de tip 1 (HIV-1).


Tratamentul este adresat adulţilor infectaţi cu HIV care prezintă supresie virusologică, fără antecedente de eşec la tratament şi fără rezistenţă cunoscută sau suspectată la cabotegravir sau rilpivirină, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Cabenuva este primul şi singurul tratament complet împotriva HIV cu eliberare prelungită şi a fost aprobat pentru prima dată de FDA în ianuarie 2021, pentru administrare o dată pe lună, la adulţii cu HIV cu supresie virusologică.

Recenta aprobare a FDA permite ca tratamentul Cabenuva să fie administrat lunar sau la două luni.

Cabotegravir şi rilpivirina cu acţiune prelungită sunt aprobate pentru utilizare la fiecare două luni în Canada sub numele de Cabenuva, iar în Uniunea Europeană, sub denumirea de Vocabria şi Rekambys.

ViiV Healthcare este majoritar deţinută de GlaxoSmithKline, împreună cu acţionarii Pfizer şi Shionogi Limited, precizează Agerpres.



Farmacist