Spectacolul „Repetiţie pentru o lume mai bună”, dramatizare de Mihai Radu şi Ionuţ Sociu după romanul omonim de Mihai Radu, în regia lui Radu Afrim, va fi prezentat în premieră la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Naţional I.L. Caragiale pe 19 martie, de la ora 19.30.


Potrivit site-ului TNB, o reprezentaţie în avanpremieră va avea loc pe 18 martie, în acelaşi spaţiu, de la aceeaşi oră, informează organizatorii într-un comunicat preluat de Agerpres.

„Viaţa ca un loc de joacă. Un fiu îşi aduce acasă de la azil tatăl aflat pe moarte. Fosta soţie îl roagă să-i recupereze căţelul luat ostatic de actualul ei iubit, iar peste toate acestea, umbra unui secret din urmă cu mulţi ani. Cred că e un spectacol despre multe despărţiri: despărţirea dintre soţi şi iubiţi, dintre părinţi şi copii, dintre o generaţie şi alta, despărţirea de trecut, de speranţe şi, de ce nu, despărţirea chiar de viitor. Toate acestea cu o supradoză de umor. (...) Ne-am putea imagina experienţa acestui spectacol ca un loc de joacă unde sunt moartea, sexualitatea, nostalgiile adolescenţei şi ale tinereţii, speranţele... un joc când candid şi naiv, când crud, înspăimântător”, a spus Mihai Radu despre textul său.

Ultimul său roman, „Repetiţie pentru o lume mai bună”, apărut la Editura Polirom în 2022, este romanul unei crize. O criză generalizată, o Matrioşka de crize, cum declara autorul într-un interviu, care se resimt la nivel moral, politic, ecologic, civilizaţional. O istorie despre o familie românească obişnuită, plasată în Bucureştiul de azi, dar atât de definitorie pentru întreaga civilizaţie occidentală a momentului. În centrul acestei istorii, Paul, protagonistul, este un bărbat de vârstă mijlocie, cinic, dezabuzat, fără relaţii sociale semnificative, căruia sfârşitul iminent al tatălui nu pare să-i provoace multă tristeţe, potrivit site-ului TNB.

Din distribuţie fac parte Marius Manole, Marius Bodochi, Irina Movilă, Mirela Oprişor, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Emilian Mârnea, Emilian Oprea, Ciprian Nicula, Natalia Călin, Crina Semciuc, Ştefan Iancu.

Sursa foto: tnb.ro





Psihiatru (2)