Compania bio-farmaceutică Takeda România anunţă numirea în funcţie a unui nou Country Manager pentru operaţiunile din ţară.


De la 1 ianuarie 2023, rolul de Country Manager este preluat de Todor Kesimov, care activează în cadrul companiei încă din 2012, se arată într-un comunicat.

Cu o carieră de 10 ani în cadrul Takeda, el a ocupat până recent funcţia de Country Manager în Bulgaria. Todor Kesimov şi-a început activitatea în calitate de Business Controller România şi Bulgaria.

În cadrul Takeda a mai ocupat şi funcţia de Director Financiar în regiunea Balcanilor. Până recent, a îndeplinit rolul de Country Manager interimar pentru România, în timp ce coordona şi  activitatea din Bulgaria. Todor Kesimov este membru al consiliului de administraţie al Asociaţiei Bulgare a Producătorilor de Produse Farmaceutice bazate pe Cercetare (ARPharM) şi, de asemenea, al Asociaţiei de Afaceri Japonezo-Bulgare (JBBA).

„Sunt încântat şi onorat să mă realătur talentatei echipe Takeda România şi să continuăm să parcurgem împreună drumul către o îngrijire mai bună a pacienţilor. Aştept cu nerăbdare să contribui la îndeplinirea ambiţiilor îndrăzneţe ale Takeda din următorii ani, respectiv de a continua să impulsionăm inovaţia în cele 4 arii terapeutice majore – oncologia, gastroenterologia, hematologia şi bolile rare”, a declarat Kesimov.

Noul Country Manager Takeda vorbeşte fluent, pe lângă bulgară, engleză şi rusă, şi deţine o diplomă de BA (Hons) în Studii Internaţionale de Afaceri şi Management obţinută la Regent’s Business School, Londra.

„Am încredere că implicarea şi profesionismul demonstrat în cadrul companiei în ultimii peste 10 ani îl vor ajuta pe Todor să ducă mai departe cu succes misiunea noastră de a îmbunătăţi vieţile pacienţilor prin acces la terapii inovatoare. De asemenea, aş vrea să profit de această ocazie să îi mulţumesc Cristinei Barbu, care a ales un alt drum în carieră, pentru leadership şi contribuţia semnificativă adusă în cadrul companiei din rolul de Country Manager pe care l-a ocupat până recent”, a declarat Kieran Leahy, Takeda Eastern Europe Head.






Farmacist