Tinerii muzicieni din trupa The Archive Ravens vor concerta miercuri, 19 iunie, la Centrul de Cultura şi Arte ”George Topîrceanu” din Curtea de Argeş. Veniţi în România la invitaţia Fundaţiei Polisano, concertul caritabil are ca scop strângere de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace grave.

În România, se nasc în fiecare an peste 1500 copii cu malformaţii cardiace grave, majoritatea dintre acestea necesitând operaţii. „Doar 300-400 dintre aceştia beneficiază de intervenţia salvatoare într-unul dintre cele două spitale româneşti, iar restul trebuie să găsească soluţii în străinătate, la costuri mult mai mari”, se arată în comunicatul de presă trimis de Fundaţia Polisano.

„De 4 ani, la Fundaţia Polisano organizăm misiuni umanitare cu ajutorul unor echipe medicale internaţionale din Anglia şi Suedia, pentru ca aceşti copii să fie operaţi în România, cu sprijinul medicilor experţi din străinătate. Până acum, am organizat şi sprijinit financiar între 30 şi 40 operaţii cardiace pe an pentru copiii români care nu mai aveau nicio soluţie. În iunie 2019, alţi 10 copilaşi aflaţi pe lista noastră de aşteptare vor primi intervenţiile vitale, iar pentru a strânge fondurile necesare ne bucurăm de ajutorul sponsorilor, donatorilor, dar şi artiştilor precum The Archive Ravens. Doar prin unirea eforturilor tuturor am reuşit până acum să salvăm vieţi, şi vom putea continua să-i ajutăm pe copiii mai puţin norocoşi”, spune Cătălina Costache, director executiv al Fundaţiei Polisano.

Primul album al trupei The Archive Ravens, Trobairitz, este o colecţie de piese originale, fiecare dintre ele purtându-l pe ascultător într-un colţ diferit al lumii. Veţi recunoaşte o baladă în stilul trubadurilor, un cântec de leagăn japonez, o piesă cu influenţe samba sau o interesantă compoziţie stil James Bond.

„Sunt extrem de onorată şi de bucuroasă că pot face parte din acest proiect special. Consider că un artist are şi o misiune socială importantă şi de aceea nu am ezitat nici un moment să accept această invitaţie, mai ales că este vorba despre salvarea vieţii unor copii, care vor fi redaţi familiilor. (...) În plus, majoritatea amintirilor mele din copilărie şi din adolescenţă sunt legate de tatăl meu, un om cu un suflet uriaş, care mereu salva oameni şi lucruri, mereu avea grijă de tot ce era în jurul său”, a declarat Ava Sauer, solista trupei The Archive Ravens.

Accesul la concertul caritabil din Curtea de Argeş se face pe baza de donaţii voluntare. Donaţia minimă recomandată este de 20 de lei, iar bilete pot fi achiţionate inclusiv online.

 

treatment for epilepsy best antibiotics otc

de Ana Dumbără