Comisia Europeană prin Consiliul European pentru Inovare, şi în strânsă colaborare cu statele membre ale UE, va găzdui în perioada 24-26 aprilie 2020, un hackathon pan-european pentru a conecta societatea civilă, inovatorii, partenerii şi investitorii din toată Europa pentru a dezvolta soluţii inovatoare pentru provocările legate de virusul SARS-CoV-2, anunţă rectorul UMF „Carol Davila”, prof. univ. Dr. Viorel Jinga.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila (UMFCD) din Bucureşti s-a alăturat ca partener la această iniţiativă https://euvsvirus.org/partners/. Consider că este foarte important să contribuim la această manifestare de solidaritate a comunităţii europene de inovatori.  Doar împreună putem reuşi să învingem inamicul invizibil”, spune prof. univ. Dr. Viorel Jinga.

Rectorul UMFCD îi invită pe toţi cei interesaţi, studenţi/cadre didactice, să se înscrie la https://euvsvirus.org/#register pentru a participa la acest eveniment:

•        în echipe sau individual (în caz că nu aveţi un proiect în derulare la acest moment)

•        ca mentori care ar putea ajuta echipele să creeze idei şi să le îndrume

•        ca membri ai juriului de evaluare a ideilor

•        ca membri în bordurile de experţi pe domeniul sănătate pentru a participa la webinariile educaţionale organizate în cadrul hackatonului.

„Sunt sigur că minţile noastre pot contribui şi vor face tot posibilul să găsească soluţii digitale care să sprijine personalul medical şi populaţia generală, în lupta cu SARS-CoV-2”, a completat rectorul UMFCD.

Pentru informaţii suplimentare legate de participare puteţi accesa https://euvsvirus.org/ sau puteţi scrie la adresa euvsvirus@umfcd.ro