Aproape 4.000 de persoane au fost vaccinate la a doua ediţie a Maratonului Vaccinării, organizat în weekend de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

La a doua ediţie a Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj, care a avut loc în weekend la Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3.889 de persoane, dintre care 450 cu prima doză. Evenimentul s-a desfăşurat timp de trei zile şi trei nopţi.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 16 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit la rapel sau pentru cei care au dorit să se vaccineze cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Cei aproximativ 350 de voluntari care s-au implicat în această acţiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenţi, rezidenţi şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Dacă la prima ediţie vârsta minimă a celor vaccinaţi a fost de 16 ani, acum s-au putut vaccina şi copiii cu vârsta de peste 12 ani. Aceştia au venit la centrul de vaccinare din cadrul Maratonlui Vaccinării împreună cu un părinte sau cu tutorele legal.

Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză vor trebui să se adreseze pentru rapel altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

„Încă un maraton de vaccinare de succes s-a încheiat cu satisfacţia că am putut contribui la stoparea pandemiei şi că le-am putut oferi acces facil la vaccinare tuturor celor interesaţi. Datorită organizării exemplare, procesul de vaccinare s-a desfăşurat în condiţii foarte bune şi de această dată şi fără incidente sau reacţii adverse severe. Chiar dacă nu am căutat să atingem un anumit număr de persoane vaccinate pe durata Maratonului, ne bucurăm că toţi cei care ne-a trecut pragul au înţeles care este importanţa vaccinării şi s-au prezentat într-un număr mare”, a spus prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca şi cu susţinerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj şi a Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum şi a companiilor private clujene şi a reprezentanţilor mass-media, care s-au implicat în promovarea evenimentului.

 

Medic