Compania românească ESTIMA MEDICAL GROUP, în parteneriat cu Medtrade Marea Britanie, anunţă aducerea pe piaţa din România a dispozitivului CELOX PPH, care poate fi folosit de medicii obstetricieni pentru prevenţia, controlul şi tratamentul hemoragiei uterine postpartum.


Conform unui comunicat, dispozitivul medical şi-a demonstrat siguranţa şi eficienţa în studiile efectuate pe parcursul a peste 10 ani: o hemostază de 100% pentru sângerări de gradul 1 şi 2 (până la 2500 ml) în toate naşterile şi reducerea cu 78% a histerectomiilor faţă de standardul actual de îngrijire.

Produsul este uşor de utilizat nefiind nevoie de instruire specifică. Folosirea dispozitivului a demonstrat de asemnea că aduce beneficii în ceea ce priveşte salvarea de vieţi, dar şi reducerea costurilor asociate tratării hemoragiei uterine postpartum, se arată într-un comunicat.

Tehnologia medicală cu granule de chitosan, pe care se bazează produsul, este folosită cu succes, de peste 17 ani, în serviciile de urgenţă şi în teatrele de operaţiuni pentru controlul hemoragiilor şi pentru salvarea de vieţi, se mai precizează.

În baza rezultatelor pozitive, compania producătoare a dezvoltat un tampon hemostatic intrauterin pentru controlul  hemoragiei uterine postpartum, complicaţie medicală responsabilă de mai bine de 50% din cazurile de mortalitate maternă precum şi de histerectomii după naştere.

Hemoragiile postpartum (HPP) reprezintă pierderi sangvine la naştere normală mai mari de 500 ml/24h, iar prin operaţie cezariană > 1000 ml, constituind una din marile urgenţe ameninţătoare de viaţă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De aceea se impune realizarea unui protocol consensual între mai multe discipline medicale: obstetrică, anestezie-terapie intensivă, laborator, centrul de transfuzii.

HPP apar la aproximativ 5% din naşteri. Mai mult de 50% din mortalitatea maternă este cauzată de HPP, se mai subliniază.

Potrivit OMS, HPP afectează până la 10% dintre toate femeile care nasc la nivel global, adică aproximativ 14 milioane de femei pe an. Peste 20% din toate decesele materne sunt asociate cu HPP.

Pentru a putea avea acces la dispozitivul medical, medicii obstetricieni trebuie să se adreseze companiei pe adresa de e-mail şi să completeze formularul F4 pus la dispoziţie de ANMDM, care permite livrarea de urgenţă a produsului cu eticheta originală în limba engleză, se mai precizează.

Sursă foto: celoxpph.com





Ginecologia (1)