Premierul Ludovic Orban a anunţat oficial joi că Victor Costache a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii şi l-a propus pe secretarul de stat Nelu Tătaru pentru acest post.

„Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru”, a declarat premierul Orban.

El a precizat că Tătaru face parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, stabileşte foarte bine strategiile şi planul de măsuri. „L-am informat asupra intenţiei mele, urmând să revină în Bucureşti”, a precizat premierul.

„Rămânem concentraţi pe toate obiectivele stabilite: creşterea vitezei de derulare a anchetelor, întărirea DSP-urilor, respectarea regulilor de carantină şi izolare, efectuarea tuturor operaţiunilor la timp”, a dat asigurări prim-ministrul.

Plecarea lui Victor Costache de la Ministerul Sănătăţii vine în contextul situaţiei extrem de grave a personalului medical şi în condiţiile în care numeroase spitale se confruntă cu infectări masive ale personalului cu coronavirus, din cauza lipsei materialelor de protecţie, scrie News.ro. De asemenea, cea mai recentă declaraţie a ministrului privind testarea în masă a tuturor bucureştenilor a provocat critici vehemente.