Grupul Zentiva în România a derulat în 2022 a treia mare acţiune a sa de împădurire din Munţii Făgăraş, proiect implementat cu sprijinul Fundaţiei Conservation Carpathia. Procesul de plantare s-a derulat în 2022 în două etape: în primăvară s-au plantat 20.000 de puieţi, iar în toamnă vremea a permis plantarea unui nou lot de 40.000 de copaci.


Începând cu 2019, Grupul Zentiva în România a contribuit la reabilitarea zonelor afectate de tăieri ilegale din Munţii Făgăraş, cu un total de 87.000 de copaci, care acoperă o suprafaţă de aproximativ 22 de hectare, se arată într-un comunicat.

„Suntem convinşi că putem schimba în bine lumea din jurul nostru prin responsabilitate şi consecvenţă, prin tenacitatea de a face ce este necesar şi util, de a duce un lucru la bun sfârşit, de a avea în mod real un impact palpabil şi durabil. Pentru al treilea an consecutiv sprijinim Fundaţia Conservation Carpathia în misiunea sa de a recupera mediul natural din Munţii Făgăraş pierdut în urma deciziilor şi acţiunii umane. Vom continua şi în acest an cu proiecte de mediu şi protecţie a biodiversităţii”, a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Angajamentul pentru reconstrucţia acestei zone se înscrie iniţiativei PlanetZ, prin care Grupul Zentiva acţionează pentru refacerea şi protejarea sustenabilă a resurselor naturale.

„Când vorbim despre natură şi procese de regenerare trebuie să gândim pe termen lung şi foarte lung. Ne bucurăm să avem în Zentiva un partener de cursă lungă pentru natură. Chiar dacă pădurea la care a contribuit echipa Zentiva va începe să se vadă abia peste 15-20 de ani, este important că procesul de transformare a început deja. Copacii prind rădăcini, iar odată cu ei întregul ecosistem se schimbă în bine. Aici revin o multitudine de specii, procesul de eroziune a solului încetineşte, iar din acest bine tot noi oamenii avem de câştigat, pentru că tânăra pădure produce oxigen”, a declarat Mihai Zotta, Director conservare Fundaţia Conservation Carpathia.

Cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia a plantat până acum un mix divers de puieţi de arbori consideraţi fără valoare comercială, dar foarte importanţi pentru biodiversitate – fag, brad, molid, paltin, ulm şi scoruş. 

Acţiunile de mediu susţinute de către Zentiva se adaugă altor angajamente şi proiecte ale Grupului de a reduce utilizarea de resurse, de a proteja şi reface resursele naturale şi de a utiliza resurse regenerabile, se subliniază în comunicat.

Toate operaţiunile Grupului Zentiva din România utilizează energie verde 100%. Iar recent, Grupul a recepţionat un proiect pentru producţia de energie electrică prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 200kW, care va asigura 10% din consumul de energie al fabricii de medicamente generice Labormed.

În România grupul Zentiva reuneşte societăţile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România). Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, printre care terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie şi ariile strategice oncologie, cardiovascular, diabet şi sistem respirator.





Farmacist