Grupul Zentiva colaborează cu Salvamont România într-un proiect de semnalizare a vârfurilor montane. Echipele Salvamont România şi voluntarii Zentiva au început amplasarea de plăcuţe toponimice pentru 60 de vârfuri.


Primele vârfuri marcate sunt Baicu şi Bloju din judeţul Caraş Severin şi vârfurile Păpuşa, Iezer şi Micaia din masivul Parâng. Au urmat vârfurile Omu - Dâmboviţa, Parângul Mic - Hunedoara, Rarău - Suceava, Vlădeasa - Cluj şi Pietrosu - Maramureş.

„Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operaţionalizează viziunea sa asupra protecţiei resurselor naturale şi sustenabilităţii prin acţiuni care vizează diminuarea amprentei de carbon şi prin susţinerea proiectelor de mediu”, se arată într-un comunicat.

„Multe vârfuri din România nu sunt marcate corespunzător, iar acest lucru îngreunează orientarea celor care fac drumeţii. Prin proiectul «Zentiva, mereu la înălţime!» dorim să venim în ajutorul iubitorilor de munte şi de natură semnalizând corespunzător 60 de vârfuri montane de pe întreg teritoriul ţării. În acest proiect îi avem alături pe partenerii de la Salvamont România, care demonstrează în fiecare zi că activitatea de salvare montană se desfăşoară cu adevărat la înălţime” a declarat Ane-Maria Şerban, Product Manager Zentiva România, iniţiatoarea proiectului.

Prin proiectul „Zentiva mereu la înăţime” salvamontiştii şi reprezentanţii Zentiva au reuşit până în acest moment să semnalizeze 24 de vârfuri din 8 judeţe din ţară. Plăcuţele au fost amplasate pe trasee montane frecventate de iubitorii de drumeţii, acolo unde acestea lipseau sau erau deteriorate. Acţiunea are loc în 27 de masive montane, din 14 judeţe.

„Este o bună oportunitate ca echipa Salvamont România, formată din oameni inimoşi şi dăruiţi meseriei nobile pe care şi-au ales-o, împreună cu echipa Zentiva, să contribuie, încă o dată, la siguranţa oamenilor din jurul nostru şi la promovarea unui stil de viaţă sănătos. Am fost plăcut surprinşi să aflăm că anul acesta Zentiva aniversează 60 de ani de activitate în România şi că organizaţia acordă o grijă deosebită sănătăţii mediului în care trăim şi comunităţii”, a declarat prof. Sabin Cornoiu - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

În România grupul Zentiva reuneşte societăţile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. şi Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale şi OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie şi ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator şi OTC-uri.

 

 

Ginecologia (1)