Una dintre principalele recomandări pe care le face un dietetician către pacient sau client se referă la varietatea din farfurie, pentru a avea o dietă sănătoasă, echilibrată şi atractivă. Alături de cantitatea de consum (adecvată vârstei şi activităţii fizice), calitatea alimentului achiziţionat şi elementele gastrotehnice, varietatea aduce o plusvaloare meniului.

În aceeaşi măsură, subliniez multiplele competenţe şi abilităţi câştigate prin curriculumul de pregătire al nutriţionist-dieteticianului, care îl informează adecvat, îl pregăteşte pentru cercetarea de precizie şi literatura bazată pe dovezi, îl orientează în direcţia de intervenţie nutriţională medicală, îl pregăteşte pentru comunicarea şi compasiunea pentru pacient, îl ajută să gestioneze serviciul de alimentaţie conform standardelor sau îl dedică programelor prevenţionale nutriţionale.

În numărul 3 al revistei noastre, avem un „meniu“ atractiv, susţinut prin ingrediente (articole) din domenii variate şi provocatoare pentru cititor, din acest motiv vă îndemn să îl parcurgeţi cu atenţie: de la siguranţa alimentară şi experienţa internaţională la managementul de serviciu alimentar clinic, terapia nutriţională medicală integrată, nutriţia de precizie sau fitoterapie, sursele de informare acoperă un areal divers, pentru orice cititor.