În ultimii 20 de ani, revista Medic.ro a reprezentat o sursă inestimabilă de informaţii pentru profesioniştii din domeniul medical. Această aniversare marchează nu doar o perioadă lungă de activitate editorială, ci şi o contribuţie semnificativă la evoluţia cunoaşterii şi practicii medicale.

Revista Medic.ro marchează începutul actualei companii MedicHub Media. În februarie 2004, „strămoşul” MedicHub, şi anume, Editura Press Pro International, condusă de Jacques Lelaleuf, scotea din tipar primul număr al jurnalului Medic.ro, o „revistă de informare pentru medici”, aşa cum era menţionat pe copertă. Echipa redacţională de la acea vreme era condusă de dr. Sînziana Mihu, care, în primul editorial, scria: „Medic.ro îşi propune să introducă un concept editorial nou, structurat pe informaţie medicală de ultimă oră, cu articole scurte, dinamice şi de calitate. Ineditul revistei constă în faptul că aceasta nu va fi o colecţie de traduceri din publicaţiile străine de specialitate, ci va întruni articole semnate de colegii dumneavoastră din ţară, din diasporă şi, nu în ultimul rând, de medici străini. Un lucru firesc într-o civilizaţie planetară conectată online”.

După dr. Sînziana Mihu, de-a lungul timpului, revista a fost coordonată de următorii redactori-şefi: dr. Marius Geantă, dr. Cristian Oană şi dr. Rodica Tănăsescu. De atunci şi până în prezent, revista a fost publicată fără întrerupere şi, sub egida Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, s-a transformat într-un jurnal totalmente ştiinţific, indexat în baze de date internaţionale (EBSCO, Crossref) şi acreditat de Colegiul Medicilor din România şi de OAMGMAMR. Mii de abonaţi, medici de familie, dar şi de multe alte spe­cia­li­tăţi, precum şi asistenţi medicali, pri­mesc anual cele şase ediţii tipărite/digitale ale Medic.ro, în cuprinsul cărora se re­gă­sesc articole originale, sinteze clinice, review-uri sau prezentări de caz.

Prin tematica abordată, revista a încercat să pună la dispoziţia specialiştilor în domeniu, în primul rând a celor care lucrează în asistenţa medicală primară, ultimele noutăţi în variate domenii şi să informeze despre utilizarea lor în practica de zi cu zi, iar prin agenda lor diversă cele şase ediţii tipărite şi digitale anuale au influenţat în mod semnificativ de-a lungul timpului practica medicală, tratamentele şi standardele de îngrijire a sănătăţii, contribuind la formarea continuă a profesioniştilor din domeniul medical.

Sărbătorirea a 20 de ani de la lansarea revistei Medic.ro reprezintă nu doar o celebrare a realizărilor trecute, ci şi un moment de reflecţie asupra contribuţiilor sale şi a impactului asupra comunităţii medicale atât în trecut, cât şi în viitor. Principala provocare a anilor ce vor veni, a următorilor 20 de ani, este de a reuşi să venim în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a fiecăruia dintre noi, deoarece, în toţi aceşti viitori ani, nevoile şi aşteptările colegilor noştri medici de familie vor creşte în ritm susţinut. Revista Medic.ro a fost o forţă motrice în evoluţia cunoaşterii medicale şi ne dorim să continue a contribui la progresul ştiinţific şi practic în domeniul sănătăţii.