Amgen anunţă că Alina Culcea va asigura managementul activităţilor desfăşurate de compania farmaceutică globală în Bulgaria. Alina Culcea conduce cu succes echipa Amgen România, în calitate de director general, încă din 2018, iar acum îşi va asuma responsabilitatea suplimentară de a coordona operaţiunile din ţara vecină.


„A prelua conducerea filialei bulgare şi a funcţiona ca o singură echipă (România-Bulgaria) este o onoare şi o mare responsabilitate în acelaşi timp. Asistăm la provocări semnificative la nivel global şi european, precum perturbările geopolitice, efectele post-COVID, inflaţia în creştere, mediul de reglementare în schimbare. Acestea au creat necesitatea de a oferi un model de operare care să ofere sinergii extinse şi eficientizarea organizaţiei pentru a face faţă situaţiei externe, în timp ce continuăm să construim capacităţi interne şi să ne concentrăm pe misiunea noastră de a oferi pacienţilor noi terapii biologice. Facilitarea accesului la medicamente inovatoare pentru persoanele care suferă de boli grave este cel mai bun mod în care Amgen poate contribui la binele comun. Societatea se confruntă însă cu multiple provocări şi ne străduim să contribuim cum putem mai bine pentru a le aborda, colaborând cu instituţii, asociaţii de pacienţi şi profesionişti din domeniul sănătăţii”, a declarat Alina Culcea, citată într-un comunicat.

„Aş dori să îmi exprim recunoştinţa echipelor din cele două ţări alături de care vom continua să promovăm pasiunea şi cultura Amgen, rămânând mereu atenţi la nevoile pacienţilor şi favorizând dialogul din cadrul sistemului de sănătate”, a adăugat ea.

Alina Culcea a absolvit UMF „Carol Davila” Bucureşti şi are o experienţă profesională de peste 25 de ani în industria farmaceutică. Înainte de a se alătura companiei Amgen în 2018, ea a ocupat funcţia de Interim Country Manager şi Head of Governmental Affairs and Patients Access la Novartis România. Cu efortul, leadershipul, angajamentul şi creativitatea sa, a contribuit semnificativ la dezvoltarea filialei Amgen din România. În perioada 2019-2022, Alina Culcea a condus şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), din rolul de Preşedinte, având o contribuţie activă în Comitetul Director al Asociaţiei încă din 2016.
 

 

 

Farmacist