Din aceeași categorie
La ora actuală, sotrovimab este analizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). În Europa, 16 state membre doresc să achiziţioneze medicamentul, arată o informare a Comisiei Europene.
Studii în derulare indică faptul că tratamentul scade numărul pacienţilor care pot progresa spre forme mai severe ale bolii şi care ar putea necesita spitalizare sau îngrijire la ATI.
Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute in vitro care mimează capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva coronavirusului. Ei atacă proteina spike şi blochează capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.
Contractul recent semnat cu GSK le permite statelor membre UE să achiziţioneze sotrovimab ori de câte ori e nevoie, de îndată ce medicamentul fie a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în statul respectiv, fie a primit o autorizaţie de marketing la nivelul Uniunii Europene, din partea EMA.
Sotrovimab a primit autorizaţie de urgenţă în SUA, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor cu simptome uşoare şi moderate de COVID-19, dar care riscă să dezvolte forme mai grave ale boii.
De la începutul pandemiei, Comisia Europeană a încheiat aproape 200 de contracte pentru diferite tratamente anti-COVID, în valoare de 12 miliarde de euro.
Alături de vaccinuri, tratamentele sigure şi eficiente vor juca un rol cheie în reîntoarcerea Europei la o nouă normalitate, afirmă oficialii UE.
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost prezentă la lansarea Choose Europe for Science
Florentina Ionescu
...Conferinţă privind drepturile pacienţilor şi bolile rare în UE, la Oradea
Florentina Ionescu
La începutul lunii februarie va avea loc, la Oradea, o conferinţă pe tema drepturilor pacienţilor cu boli rare şi bolile rare în Uniunea Europeană.
...A fost publicată o actualizare a Listei de medicamente critice a UE
Florentina Ionescu
În decembrie 2024 a fost publicată o actualizare a Listei de medicamente critice a Uniunii Europene, în ideea de a se evita, în viitor, potenţialele deficite de aprovizionare.
...