Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID) a dorit să-şi exprime recunoştinţa faţă de un grup de eroi adesea în umbră, dar cu un impact extraordinar – asistenţii medicali.


„Atunci când mulţumim pentru îngrijire şi dedicare în domeniul medical, medicii sunt în centrul atenţiei. Însă, vrem să subliniem rolul esenţial pe care voi, asistenţii, îl aveţi în sistemul de sănătate. Sunteţi pilonii pe care se sprijină întreaga comunitate medicală, iar contribuţia voastră nu poate fi niciodată subestimată”, arată reprezentanţii ARPID, citaţi într-un comunicat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti (SUUMC).

„În toţi aceşti ani plini de provocări, aţi fost alături de fiecare pacient, oferind nu doar îngrijirea medicală necesară, ci şi alinare şi compasiune în momentele dificile”, se arată.

Prin acestă diplomă, ARPID recunoaşte munca extraordinară şi implicarea profundă a asistenţulor medicali în îmbunătăţirea vieţii celor afectaţi de imunodeficienţe primare.

„Sperăm că această mică recunoaştere reflectă gratitudinea noastră sinceră pentru toate eforturile depuse şi că veţi primi lumina şi recunoştinţa pe care le meritaţi cu prisosinţă. Vă mulţumim că sunteţi stelele care strălucesc în sistemul nostru de sănătate”, mai arată reprezentanţii ARPID.

Există peste 350 de tipuri de imunodeficienţe primare afectând pretutindeni în lume peste 6 milioane de persoane. Aceste tipuri de boli sunt diferite, şi de aceea fiecare bolnav necesită o abordare personalizată, focusată pe nevoile sale specifice, în concordanţă cu expresivitatea bolii, severitatea ei, complicaţiile prezente, nevoi adaptate la programul de viaţă al bolnavului şi familiei sale astfel încât calitatea vieţii să fie cât mai puţin afectată, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”


 




ORL