Din aceeași categorie
Iată ce alte declaraţii a făcut dr. Gheorghiţă în timpul prezentării „Strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România:
- Perspectiva unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă şi de eficacitate reprezintă o şansă de a ieşi din această criză.
- În momentul de faţă, încrederea publică în vaccinare stă la baza succesului acestei campanii. Fiecare persoană trebuie să aibă suficiente informaţii.
- Vaccinul este în curs de obţinere a avizului de punere pe piaţă.
- Vaccinarea este voluntară şi nu este obligatorie, este un drept şi nu o obligaţie.
- În România, se vor folosi doar vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului.
- Concentararea eforturilor de la nivel mondial a condus la a avea un vaccin într-o perioadă mai scurtă, dar care corespunde tuturor rigorilor.
- Prima etapă a vaccinării se adresează lucrătorilor din sistemul medical.
- Criteriile care au stat la baza acestei strategii sunt valabile peste tot în lume.
- De la nivelul centrelor regionale de stocare, vaccinurile vor fi distribuite către centrele locale de vaccinare.
- Organizarea propriu-zisă a activităţii de vaccinare se va face la nivelul centrelor de vaccinare. Fiecare centru va vaccina un aproximativ 5.000 de persoane pe lună.
- Institutul Cantacuzino va fi hub central.
- Persoanele care au acces limitat la un centru de vaccinare sau pentru care deplasarea este dificilă vor fi vaccinate de echipe mobile de vaccinare.
- Condiţiile de stocare pentru vaccin sunt speciale, de minus 70 sau 80 de grade.
- În primele 6 luni, vom imuniza peste 13 milioane de persoane, fapt care ne creează perspectiva atingerii imunizării populaţiei generale de 65-70%.
- Vor fi organizate şi centre de tip Drive-Thru organizate în marile aglomerări urbane şi care deservesc populaţia tânără, sănătoasă.
- Toată activitatea de vaccinare se va desfăşura în baza unei programări. Programarea se face într-o platformă unică, ce este în curs de dezvoltare. Programarea se face telefonic, online sau prin intermediul medicului de familie.
- Toată activitatea de vaccinare va fi monitorizată prin Registrul electronic naţional al vaccinărilor. Datele vor permite în timp aproape real monitorizarea numărului de persoane vaccinate.
- Este important să încurajăm şi raportarea reacţiilor adverse indezirabile. Ele vor fi raportate prin Registrul electronic naţional al vaccinărilor şi prin platforma disponibilă la Agenţia Naţională a Medicamentului.
Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România a fost publicată în Monitorul Oficial. Detalii aici.
Te-ar mai putea interesa
Comunicate de presă
Col. dr. Valeriu Gheorghiţă face precizări privind reacţiile adverse semnalate în raportul CNCAV
Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la raportul campaniei de vaccinare, în calitate de fost preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), pentru c...
Știri
Secretarul de stat Andrei Baciu, numit în funcţia de preşedinte al CNCAV, în locul lui Valeriu Gheorghiţă
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în locul lui Valeriu Gheorghiţă, printr-o decizie a premieru...
Știri