O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca, joi, în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva pandemiei COVID 19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu Covid 19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul, pentru o perioadă de 15 zile, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii, Republicii Moldova.

Sursa foto: IGSU