Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat pe 22 martie a.c., înfiinţarea Unităţii Funcţionale pentru Arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Aprobarea vine ca urmare a solicitării unităţii sanitare respective.

 

Unitatea Funcţională pentru Arşi din cadrul spitalului cuprinde spaţii pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri, respectiv sală de operaţii, sală de pansamente, spaţiu pentru sterilizare, respectiv sală pentru baie terapeutică a pacienţilor arşi şi trei rezerve individuale de terapie intensivă, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Toate spaţiile respectă acum reglementările Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri.

Spaţiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură şi instrumentar de ultimă generaţie, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în perioada 2019 - 2020.

Cele trei paturi funcţionau pentru tratarea pacienţilor cu arsuri în cadrul secţiei ATI din Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unităţii şi alinierea la reglementările normativului în vigoare (OMS 476/2017), în vederea aprobării funcţionării acestora pentru tratarea pacienţilor cu arsuri severe.

În prezent, la nivel naţional există 24 de paturi de adulţi pentru mari arşi, în spitale din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.Pediatru