Grupul de companii Zentiva din România a încheiat un parteneriat cu Departamentul de Chimie Organică „Costin Neniţescu”, pentru a dota cu aparatură avansată Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică al facultăţii. Acest mediu de instruire practică urmăreşte să îmbunătăţească semnificativ abilităţile practice ale studenţilor de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Biotehnologii.


Laboratorul nou echipat din Bucureşti dispune de o serie de echipamente de ultimă generaţie, utilizate în mod obişnuit în producţia de forme farmaceutice solide, cum ar fi granulatorul în strat fluidizat şi maşina de comprimat. De asemenea, la dispoziţia studenţilor se află aparate esenţiale pentru testarea calităţii, în conformitate cu metodele oficiale specificate de Farmacopeea Europeană. Laboratorul oferă o abordare integrată atât a metodelor de fabricaţie, cât şi a celor de asigurare a calităţii, esenţială pentru perfecţionarea competenţelor şi abilităţilor practice ale studenţilor, se arată într-un comunicat.

„Investiţia noastră în educaţie arată dedicarea Zentiva faţă de sănătate şi credinţa noastră în viitorul industriei de producţie farmaceutică din România. Prin furnizarea instrumentelor necesare pentru învăţarea practică, ne asigurăm că următoarea generaţie de profesionişti în domeniul producţiei farmaceutice este bine pregătită. Îi aşteptăm ca după terminarea facultăţii să îmbrăţişeze meseria de inginer în industria farmaceutică, industrie pe care noi o considerăm strategică pentru România.", a declarat Simona Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova. „Acest proiect educaţional reflectă strategia mai amplă a companiei de a investi în oameni, politici şi proiecte sustenabile pentru o societate mai sănătoasă”.

Pe lângă oportunităţile de învăţare empirică, laboratorul este menit să aprofundeze înţelegerea modului în care tehnologia de fabricaţie şi excipienţii adecvaţi transformă substanţele în medicamente cu scopul de a obţine o eficacitate terapeutică maximă.

Noua facilitate are un impact imediat, oferind studenţilor o conexiune vitală între cunoştinţele teoretice şi experienţa practică - un pas esenţial pentru a reduce decalajul dintre învăţarea în clasă şi aplicaţiile din lumea reală.

„Suntem extrem de onoraţi de legătura profesională dezvoltată şi îi asigurăm pe partenerii noştri de întreaga recunoştinţă pentru oportunitatea oferită studenţilor facultăţii noastre, de a se pregăti în cadrul laboratoarelor disciplinelor de profil, de la programele de studii precum Inginerie farmaceutică sau Produse Farmaceutice şi Cosmetice, pe echipamente de ultimă generaţie, fapt ce creează cadrul propice dezvoltării unor abilitaţi şi competenţe care să le asigure un avantaj competitiv la angajare”, a declarat decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii, prof. dr. ing. Cristina Orbeci.

Asociaţia BookLand a fost partener în acest proiect, se mai precizează.

 




Farmacist