La 10 zile de la semnarea Ordinului de Ministru prin care se înfiinţează Grupul tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie în valoare de 70 de milioane de euro, Ministerul Sănătăţii lansează etapa de consultare de piaţă pentru serviciile integrate: proiectare, execuţie şi dotare, necesare dezvoltării proiectului.


Investiţia totală în noul Centru de Excelenţă pentru Diagnosticare şi Tratament cu Protonoterapie este estimată la 70 de milioane de euro şi susţinută din fonduri structurale europene.

„Accesul pacienţilor oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS. Va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătăţii se implică direct pentru ca această metodă avansată de tratament a pacienţilor oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp. După realizarea celor 7 centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiţie în echipamente medicale destinate pacienţilor oncologici”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. „Nu doar scriem proiecte. Le dezvoltam şi le finalizăm. Pentru prima oară, protonoterapia va putea fi făcută în România”, a continuat ministrul.

Prin lansarea consultării de piaţă, Ministerul Sănătăţii urmăreşte crearea unui cadru coerent şi corect în care se va înregistra documentaţia de atribuire. În consecinţă, întreaga procedură se va înregistra într-un cadru transparent, corect şi competitiv, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„La doar 10 zile de la înfiinţarea grupului tehnic de lucru demarăm consultarea de piaţă, care se va finaliza la 31 mai. Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitaţia în luna august. Vom avea primul Centru Naţional de Protonoterapie din regiune şi mă bucur că reuşim să îl construim aici, în România”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat.

 




Oncolog