Centrul OncoGen din Timişoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împortriva COVID-19. Mai mult, reprezentanţii Centrului au anunţat, marţi, că au semnat, în acest sens, un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino.

„Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri.

Cu această ocazie vă anunţăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câştigat competiţia organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Suma se ridică la 3,5 milioane RON şi ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul OncoGen şi recunoscut atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi de Guvernul Britanic.

Susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Centrului OncoGen.

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi administrat intranazal, sub formă de picături sau prin pulverizare.

„Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecţie, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-CoV-2 pătrunde în corpul uman”, mai transmit reprezentanţii OncoGen.