Societatea Naţională de Medicina Familei a restructurat documentele preluate de la colegii din Franţa şi pune la dispoziţia medicilor de familie din România două instrumente privind evaluarea iniţială şi urmărirea evoluţiei bolii în cazul pacienţilor COVID-19.


Potrivit unei informări a Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, „în contextul epidemiologic şi legislativ actual constatăm că este nevoie să îngrijim la domiciliu, prin consultaţie la distanţă, pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, fie bolnavi, fie asimptomatici. 

La începutul epidemiei v-am transmis informaţii despre modele de consultaţii la distanţă pentru această patologie. Acum, SNMF a restructurat documentele preluate de la colegii noştri din Franţa şi vă pune la dispoziţie două instrumente care vă pot face practica mai uşoară.

Acestea sunt pentru evaluarea iniţială şi  urmărirea evoluţiei bolii, bineînţeles prin teleconsultaţie, şi cuprind chestionare specifice care reduc riscul de a pierde aspecte importante în timpul interacţiunii la distanţă.

Conştienţi că pentru noi, medicii de familie, munca este din ce în ce mai grea şi mai riscantă, vă propunem să stăm aproape şi, cu solidaritate şi colegialitate, să schimbăm informaţii şi păreri, pentru a trece cu bine de epidemie şi cu riscuri minime de acuzaţii de malpraxis”.

Puteţi consulta cele două documente puse la dispoziţie de SNMF aici:

„Managementul pacienţilor pozitivi SARS-CoV-2 la domiciliu – evaluare iniţială”

„Managementul pacienţilor pozitivi SARS-CoV-2 la domiciliu – monitorizare”