Știri

„Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!” - campanie naţională de informare şi conştientizare privind vaccinarea

Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare despre importanţa vaccinării, sub sloganul „Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”.
03 August 2023
Știri
03 August 2023

„Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!” - campanie naţională de informare şi conştientizare privind vaccinarea

Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare despre importanţa vaccinării, sub sloganul „Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”.


Campania de informare şi conştientizare constă în promovarea a câte cinci spoturi audio şi video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebeluşi, copii şi adolescenţi, vârsta a III-a, persoanele aflate în grupe de risc. Campania se va desfăşura în următoarele trei luni, se arată într-un comunicat al ministerului, preluat de Agerpres.

Obiectivul este creşterea interesului publicului pentru această măsură esenţială de sănătate publică. Informaţii privind vaccinarea pot fi accesate pe site-ul www.provaccin.ro, aflat în proprietatea şi administrat de Ministerul Sănătăţii.

„Trebuie să recunoaştem faptul că în perioada pandemiei COVID-19 a scăzut încrederea în vaccinare. Acum, prin această campanie de informare şi conştientizare, dar şi prin altele care vor urma, Ministerul Sănătăţii îşi exercită rolul său esenţial, de a încuraja vaccinarea populaţiei, considerând însă că aceasta nu este o acţiune obligatorie, ci puternic recomandată pentru cetăţeni, iar decizia individuală trebuie luată în mod informat, pe baza datelor ştiinţifice. Acest lucru îl face actuala campanie, care-i îndeamnă pe cetăţeni să se informeze asupra beneficiilor vaccinării pentru sănătatea lor şi a celor dragi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.

Obiectivul general al Ministerului Sănătăţii, cuprins şi în cadrul Strategiei Naţionale de Vaccinare 2023-2030, document aflat în curs de aprobare, îl reprezintă „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure şi eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populaţiei, astfel încât oricine, oricând şi la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăţi şi a stării sale de bine”.

Campania de informare şi conştientizare este realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi introducerea de sisteme şi standarde în Ministerul Sănătăţii ce optimizează procesele decizionale privind activitatea de vaccinare în România – ROVAC”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020. Bugetul total al proiectului este de 21.915.927,05 lei cu TVA.





Ginecologia (1)

Te-ar mai putea interesa
Comunicate de presă

Conferinţă privind drepturile pacienţilor şi bolile rare în UE, la Oradea

Florentina Ionescu

La începutul lunii februarie va avea loc, la Oradea, o conferinţă pe tema drepturilor pacienţilor cu boli rare şi bolile rare în Uniunea Europeană.

...

Știri

23,5 milioane de lei pentru îmbunătăţirea infrastructurii medicale din jud. Hunedoara

Infrastructura medicală din judeţul Hunedoara va fi îmbunătăţită în urma alocării a 23,5 milioane de lei prin PNRR, a anunţat Ministerul Sănătăţii....

Știri

Trecerea părţii de prevenţie şi de consiliere a ANA la Ministerul Sănătăţii este binevenită, spune ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la Guvern că trecerea componentei de prevenţie şi de consiliere a Agenţiei Naţionale Antidrog la Ministerul Sănătăţii este binevenită....