Noul coronavirus poate persista în materialul seminal al bărbaţilor chiar şi după ce pacienţii afectaţi de COVID 19 au început să se recupereze, au constatat medicii chinezi de la la Spitalul Municipal Shangqiu, după testarea a 38 de pacienţi. Concluzia medicilor ridică problema dacă virusul poate fi transmis sexual, au spus joi cercetătorii chinezi, potrivit CNN.

Pentru aproximativ 16% dintre cei 38 de pacienţi existau dovezi că noul coronavirus se află în materialul seminal. Aproximativ un sfert dintre pacienţi s-au aflat în stadiul acut al infecţiei şi aproape 9% dintre ei s-au recuperat, a raportat echipa de medici chinezi.

„Am constatat că SARS-CoV-2 poate fi prezent în materialul seminal al pacienţilor cu COVID-19, iar SARS-CoV-2 poate fi încă detectat în sperma pacienţilor aflaţi în recuperare", a spus Diangeng Li, medic la Spitalul General al Armatei de Eliberare a Chinei din Beijing.

„Chiar dacă virusul nu se poate replica în sistemul reproducător masculin, acesta poate persista, rezultat posibil din imunitatea privilegiată a testicolelor”, a adăugat specialistul.

Medicii spun că aceasta nu este o constatare surprinzătoare, pentru că multe virusuri pot trăi în tractul reproducător masculin. La fel, specialiştii au constatat că Ebola şi virusul Zika s-au răspândit în spermă, uneori la câteva luni după ce un pacient de sex masculin şi-a revenit.