Nimic din ceea ce nu cu mult timp în urmă era normal, chiar banal, nu mai pare aşa acum. Gândirea, gesturile, chiar posibilitatea de a-ţi desfăşura activitatea specifică profesiei. Suntem într-o continuă mişcare a minţii noastre, în căutare de soluţii ca să păstrăm cât mai aproape de noi acel normal.

Şi cu cât lucrurile sunt mai grave, mai complexe, cu atât avem în faţă o altă realitate, în care împreună putem găsi soluţii bune. În primul rând ca oameni, pentru familiile noastre, prietenii apropiaţi şi colaboratorii noştri.

Am citit la un moment dat un decalog al părintelui modern, care poate fi lesne translatat în decalogul farmacistului şi care se referea la exersarea răbdării, înţelegerii, cooperării şi toleranţei, a iubirii. Mi-a amintit de acele 10 nevoi menţionate de Solomon Marcus în scrierile lui, lucruri pe care le putem pune în aplicare, pentru a ne fi pur şi simplu bine: nevoia de a da un sens vieţii noastre, nevoia de reîmprospătare (pentru minte, psihic, suflet), puterea de a savura (un gust, o aromă, o melodie), nevoia de identitate, de cultură, de omenie, de a fi împreună cu alţii.

Gândind organizat, constructiv şi cu încredere, cu siguranţă vor veni cele mai potrivite soluţii.