Gral Medical şi-a propus să investească în energia verde atât pentru spitalele noi deschise, cât şi pentru cele existente, acolo unde este posibil.


Proiectul de investiţie a spitalului oncologic din Ploieşti a ajuns la un grad de realizare de peste 50%, fiind singurul spital din România care va utiliza energia geotermală, concomitent cu un sistem de panouri fotovoltaice, se arată într-un comunicat.

 

Depăşire a previziunilor bugetare

Compania Gral Medical a reuşit să depăşească previziunile bugetare şi să înregistreze o creştere a cifrei de afaceri cu 22% în primele 8 luni din 2023, faţă de perioada similiară a anului anterior. A obţinut venituri de 39 milioane de euro în primele 8 luni, iar trendul de creştere din ultimele luni oferă premizele pentru realizarea unei cifre de afaceri de 60 milioane de euro, depăşind astfel previziunile bugetare cu aproximativ 15%.

Gral Medical a înregistrat o creştere organică a veniturilor atât pe zona de paraclinic (analize de laborator şi ambulatoriu), cât şi pe serviciile de spitalizare (spitalizare de zi şi intervenţii chirurgicale). Cele mai importante creşteri au fost înregistrate pe segmentul retail (24)%, iar reţeaua de centre şi spitale oncologice OncoFort a reuşit să obţină o creştere a veniturilor cu 31%. O creştere mai ponderată de circa 10% a fost înregistrată de serviciile de policlinică şi cele de laborator.

 

Dotare cu surse de energie regenerabilă

Având în vedere că anul 2023 este un an investiţional, proiectele de dezvoltare din anii anteriori au reuşit să ajungă la maturitate, iar pentru prima dată atât centrele din capitală cât şi cele din provincie au înregistrat profit conform ţintelor bugetate, se mai subliniază.

Compania a iniţiat un amplu proiect de investiţii pentru deschiderea de spitale, urmând un concept cu totul nou -  pornind de la aparatură, circuitul pacientului şi dotarea spitalelor cu surse de energie regenerabilă.

Şi-a stabilit un buget de investiţii de aproximativ 13 milioane de euro pentru construirea a două spitale oncologice de tip greenfield şi mărirea reţelei de clinici din ţară. Cea mai nouă investiţie este clinica din oraşul Piteşti. Acolo se vor oferi consultaţii şi investigaţii de specialitate pentru aproximativ 17 specialităţi medicale dotate cu aparatură de top. Odată cu deschiderea clinicii din Piteşti, pacienţii din judeţul Argeş vor putea efectua rapid toate serviciile de ambulatoriu şi paraclinic, acoperind totodată şi cererea venită din partea pacienţilor din cadrul spitalului OncoFort Piteşti.





Oncolog