Institutul Autism Voice anunţă împlinirea primului său an de activitate şi subliniază importanţa acestui moment în lupta pentru îmbunătăţirea vieţii adolescenţilor şi tinerilor cu tulburări de spectru autist din România.


Institutul a câştigat Premiul Cetăţeanului European în 2023. Distincţia a fost oferită în cadrul unei ceremonii speciale la Parlamentul European de la Bruxelles, medalia fiind înmânată de către preşedintele Parlamentului European. S-a subliniat recunoaşterea notabilă a contribuţiilor şi a impactului pozitiv pe care îl aduce Institutul Autism Voice societăţii autohtone, se arată într-un comunicat.

„Într-o societate în care mulţi dintre copiii şi tinerii cu autism rămân nevăzuţi de sistemele terapeutice şi sociale, unde se estimează că sunt aproximativ 50.000 mii de copii şi tineri în nevoie, Institutul s-a angajat să ofere cele mai bune programe de recuperare şi integrare, care să le permită acestora să îşi dezvolte abilităţile, să se poată integra într-o comunitate şi să aibă acces la o viaţă cât mai independentă”, se mai arată.

În prezent, programele Institutului ajută 165 de adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 26 de ani.

Echipa multidisciplinară a asociaţiei reuşeşte să ajute beneficiarii Institutului inclusiv cu grupuri şi ateliere de educaţie non-formală şi inserţie pe piaţa muncii precum construcţii, agricultură, IT sau arte, toate combinate cu elemente de socializare şi dezvoltare personală şi colectivă.

„Vom continua să adăugăm în programele şi serviciile dedicate adolescenţilor şi adulţilor noi ateliere şi noi forme terapeutice de recuperare şi integrare, în măsura nevoilor lor şi a sprijinului pe care îl obţinem”, a declarat Anca Dumitrescu, preşedinte Autism Voice.

 




Psihiatru (2)