MAAM a lansat programul „Comunitatea Vindecă”, o iniţiativă dedicată femeilor care au fost diagnosticate cu neoplasm de sân. Programul va oferi suport emoţional şi psihoeducaţie printr-o serie de sesiuni săptămânale de grup online.


Sesiunile vor fi facilitate de Ramona Gherasim – absolvent Psihologie, facilitator sistemic şi coach - , şi de Mihaela Mîndreci - profesor de mindfulness şi terapeut în recuperare emoţională.

Programul „Comunitatea Vindecă” reprezintă o platformă de sprijin pentru femeile aflate în lupta cu cancerul la sân, oferindu-le acces la sesiuni săptămânale de grup la sediul MAAM - lider de piaţă local pe segmentul echipamentelor medicale compresive. Aceste întâlniri sunt proiectate pentru a stimula înţelegerea şi gestionarea emoţiilor, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi încurajarea unei atitudini pozitive în procesul de vindecare, se arată într-un comunicat.

„După ce 17 ani am oferit sprijin pragmatic în stadiul post-operator, credem că a venit momentul pentru pasul următor. «Comunitatea Vindecă» propune o abordare holistică a vindecării, accentuând esenţialitatea suportului emoţional şi a educaţiei psiho-sociale pentru femeile care traversează provocările impuse de cancerul la sân. Acest program oferă sesiuni săptămânale de grup, unde participantele împărtăşesc experienţe, descoperă strategii de coping eficiente şi identifică împreună modalităţi de a uşura dificultăţile emoţionale şi psihologice aparute pe parcursul tratamentului şi al procesului de recuperare. Un aspect cheie al acestui program îl reprezintă integrarea metodelor de constelaţii sistemice, care abordează vindecarea prin prisma întregului sistem”, a declarat Daniela Vişinescu, fondator MAAM.

Ramona Gherasim aduce în acest program o bogată experienţă în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, cu accent pe facilitarea schimbării sistemice şi coaching. Expertiza sa este fundamentată pe studii aprofundate în psihologie, NLP, educaţie pentru supradotaţi, art-terapie şi multe altele.

Mihaela Mîndreci combină experienţa profesională ca terapeut în recuperare emoţională şi profesor de mindfulness cu experienţa personală de supravieţuitoare a cancerului de sân. Povestea ei de luptă şi victorie asupra acestei boli oferă o perspectivă unică şi o sursă de inspiraţie pentru participante.

„A fi simultan pacientă şi terapeut mi-a oferit o perspectivă unică, iar acum, tot ce am învăţat şi ce a funcţionat pentru mine devine un mijloc de a împuternici, inspira şi oferi instrumente celor care au nevoie să facă faţă provocărilor emoţionale şi temerilor legate de diagnostic”, a declarat Mihaela Mîndreci. 

Înscrierile la sesiunile sprijin se fac începând cu data de 15 mai. 

 

 



Ginecologia (1)