Știri

Sorina Pintea este noul ministru al Sănătaţii

Sorina Pintea a preluat astăzi mandatul de ministru al Sănătăţii, precizând că va continua proiectele prevăzute în Programul de guvernare şi că doreşte o bună colaborare cu asociaţiile de pacienţi şi organizaţiile neguvernamentale.
30 Ianuarie 2018
Știri
30 Ianuarie 2018

Sorina Pintea este noul ministru al Sănătaţii

Sorina Pintea a preluat astăzi mandatul de ministru al Sănătăţii, precizând că va continua proiectele prevăzute în Programul de guvernare şi că doreşte o bună colaborare cu asociaţiile de pacienţi şi organizaţiile neguvernamentale.

"Am venit la Ministerul Sănătăţii să fac ceva, nu să devin cineva. Am venit să continui proiectele pe care domnul Bodog le-a început, tot ceea ce este expus în Programul de guvernare, dar aş mai vrea să fac un lucru: să aduc comunitatea lângă noi. Pentru mine este foarte important să am o colaborare foarte bună cu asociaţiile de pacienţi, cu ONG-urile, având în vedere că am o experienţă în acest sens de la spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani. Implicarea comunităţii este foarte importantă şi atunci când există o problemă, dacă o rezolvă mai mulţi, rezolvarea poate fi mai bună", a afirmat Pintea, care a ocupat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, într-o conferinţă de presă comună cu fostul ministru Florian Bodog.

"Nu am dorit să îmi fac imagine la Ministerul Sănătăţii. Motivul pentru care am făcut acest lucru a fost pentru că mi-am dorit să pun în aplicare cât mai multe din măsurile din Programul de guvernare. Mi-am dorit ca mandatul meu să ofere mai multă accesibilitate pacienţilor la servicii medicale şi mi-am dorit să aduc o creştere cât mai mare în ceea ce priveşte nivelul de dotare a spitalelor şi în ceea ce priveşte accesul pacienţilor la tehnologii de ultimă oră", a spus fostul ministru Florian Bodog.

Florian Bodog a susţinut că în mandatul său a crescut accesul pacienţilor la tratamente inovative şi s-a actualizat lista de medicamente compensate și că s-au introdus contracte cost-volum pentru hepatită C pentru un număr de 12.000 de pacienţi, precum şi contracte cost-volum pe oncologie, pentru boli rare, reumatologie, cardiologie.

"S-a finalizat procedura pentru achiziţia primei reţele naţionale de imagistică, vorbesc aici de 12 CT şi 21 de aparate de rezonanţă magnetică nucleară. Au fost lansate în consultare ghiduri pe domeniile de screening cancer de col uterin, cancer mamar, programe de îngrijire a gravidei şi copilului. Au fost eşalonate fonduri pentru implementarea proiectelor de screening preconcepţional şi prenatal. Au fost identificate două programe de screening în domeniul bolilor transmisibile tuberculoză şi hepatită pentru care sunt lansate în consultare publică ghidurile solicitantului", a adăugat Bodog.

Sursa: AGERPRES

Ministerul Sănătațiipaciențitratamente inovativeasociații de pacienți
Te-ar mai putea interesa
Știri

Videoconferinţă: evaluarea eficienţei unor tratamente inovative în COVID-19

Pe data de 28 iulie, platforma MedicHub găzduieşte videoconferinţa „Terapia antivirală în infecţia cu SARS-CoV-2”, organizată de Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Prof. Dr. Victor Babeş” Timişoara şi Institutul Naţional de ...

Comunicate de presă

Eli Lilly România anunţă lansarea TALTZ în tratamentul psoriazis-ului moderat-sever

La sfârșitul săptămânii trecute s-au reunit la București aproximativ o sută de medici specialiști dermatologi pentru a dezbate, în cadrul seminarului organizat de Eli Lilly, noutățile din domeniul conduitei terapeutice asociatepsoriazis-ulu...

Comunicate de presă

Taxa clawback poate ajunge la 25% din valoarea medicamentelor compensate

În perioada 2013 – 2017, industria farmaceutică a susținut prin taxa clawback tratamente ale pacienților români în valoare de 7 miliarde lei, iar taxa clawback va crește dat fiind că alocarea bugetară pentru medicamente este și astăzi la ac...