Dr. Reddy’s a sărbătorit 20 de ani
de activitate în România

Compania farmaceutică Dr. Reddy’s Laboratories (NYSE: RDY) împlineşte 20 de ani de la lansarea operaţiunilor sale în România. Compania a intrat pe piaţă în 1995, având ca obiectiv să pună la dispoziţia pacienţilor medicamente accesibile şi de calitate. De la momentul lansării, Dr. Reddy’s România a înregistrat constant creşteri anuale, devenind o companie importantă pe piaţa medicamentelor generice, cu o reputaţie deosebită în anumite arii terapeutice, în mod special în gastroenterologie şi oncologie. Având o echipă dedicată, care numără peste 90 de profesionişti, Dr. Reddy’s comercializează în prezent 35 de produse în 8 domenii‑cheie terapeutice, printre care gastroenterologie, oncologie, terapia durerii şi neuropsihiatrie.

Dr. Reddy’s Laboratories a marcat acest moment important anunţând lansarea unui nou program educaţional de prevenţie a tulburărilor gastrointestinale. Intitulat „Împacă-te cu stomacul tău“, programul demarează în această toamnă în mai multe oraşe mari din România şi pune accent pe impactul pe care stilul de viaţă echilibrat şi obiceiurile alimentare îl au asupra sănătăţii gastro-intestinale. Programul va oferi informaţii relevante despre atitudinile, percepţiile şi comportamentele actuale, care au un impact direct asupra sănătăţii, urmărind o îmbunătăţire a dietei şi a obiceiurilor de viaţă.

„Sunt mândru că sărbătorim 20 de ani de activitate Dr. Reddy’s în România şi doresc să felicit întreaga noastră echipă talentată şi devotată, cu ocazia acestui eveniment important. România este una dintre cele mai importante pieţe din Europa de Sud-Est, cu perspective excelente pentru viitor. Sunt convins că vom continua să atingem cu succes principalul nostru obiectiv, acela de a oferi medicamente inovatoare, la preţuri accesibile“, a declarat Abhijit Mukherjee, Chief Operating Officer - Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.

 „Sprijinul şi încrederea de care ne-am bucurat în ultimii 20 de ani au motivat echipa noastră să inoveze în permanenţă, pentru a găsi astăzi soluţii la problemele de sănătate de mâine. În viziunea noastră, medicamentele nu sunt nişte simple molecule, ci o modalitate de a ajuta oamenii să se bucure din nou de sănătate“, adaugă Vijay Palamadai, Country Manager - Dr. Reddy’s Romania

Evenimentul aniversar a marcat şi lansarea oficială a noii identităţi vizuale Dr. Reddy’s în România. Sub sloganul „Sănătatea nu poate să aştepte“ („Good Health Can’t Wait“), noua identitate de brand ghidează acţiunile companiei în întreaga lume. Noul logo exprimă Empatie şi Dinamism, două elemente care confirmă misiunea companiei de a răspunde în primul rând nevoilor pacienţilor. Empatia contribuie la înţelegerea aprofundată a nevoilor pacienţilor, iar Dinamismul ajută Dr. Reddy’s  să abordeze aceste nevoi în mod inovator şi rapid. Compania şi-a ales şi o nouă culoare corporate – Violetul, care este asociat cu creativitatea şi înţelepciunea. În ansamblu, noua identitate vorbeşte despre eforturile continue ale Dr. Reddy’s de a înţelege nevoile curente ale pacienţilor şi de a le soluţiona rapid.

Obiectivul acestui exerciţiu de re-branding este să clădească o abordare unificatoare, centrată pe pacienţi, pentru a face faţă provocărilor noi şi dificile cu care se confruntă aceştia. Cum lucrurile se schimbă rapid în lumea medicală, este important să existe un obiectiv comun, care să adauge valoare la fiecare pas, pentru pacienţi şi parteneri în egală măsură.

Pe parcursul celor 20 de ani de când operează în România, Dr. Reddy’s Laboratories a dezvoltat mai multe proiecte sociale, în parteneriat cu diverse organizaţii locale, pentru a promova sănătatea şi a ajuta pacienţii să trăiască o viaţă mai bună. De la demersuri caritabile până la campanii educaţionale, aceste iniţiative subliniază eforturile constante ale companiei de a soluţiona complet şi creativ nevoile curente ale pacienţilor.

 

Jardiance, tratament pentru diabet
cu rezultate semnificative

Jardiance® (empagliflozin), dezvoltat de Boehringer Ingelheim şi Eli Lilly and Company, a redus semnificativ riscul apariţiei evenimentelor cardiovasculare majore (obiectiv principal compozit): deces de cauză cardiovasculară, infarct miocardic non-letal şi accident vascular cerebral non-letal cu 14%, la pacienţii cu diabet de tip 2 (DT2) şi risc crescut de evenimente cardiovasculare, atunci când este adăugat la terapia standard. Rezultatele au înregistrat o reducere cu 38% a decesului de cauză cardiovasculară, fără diferenţe semnificative în ceea ce priveşte riscul de infarct non-letal sau accident vascular cerebral non-letal.

În plus, rezultatele privind tratamentul cu Jardiance® au arătat reducerea riscului de apariţie a decesului de toate cauzele cu 32%, precum şi reducerea riscului de spitalizare pentru insuficienţă cardiacă cu 35%.

„Aceste rezultate sunt noi şi provoacă entuziasm pentru milioanele de pacienţi cu DT2 şi risc crescut pentru afecţiuni cardiovasculare. Abordarea riscului cardiovascular, inclusiv a riscului de deces, reprezintă esenţa terapiei diabetului zaharat, iar până acum, nici un tip de tratament pentru diabet nu a fost asociat cu reducerea mortalităţii“, a spus cercetătorul principal, Dr. Bernard Zinman, Director al Centrului pentru Diabet, Spitalul Mount Sinai, cercetător senior la Institutul de Cercetare Lunenfeld Tanenbaum şi profesor de medicină la Universitatea din Toronto, Canada. „În acest studiu, s-a demonstrat că empagliflozin a prevenit unul din trei decese de cauză cardiovasculară“.

În medie, speranţa de viaţă pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 cu risc cardiovascular crescut înregistrează o scădere cu până la 12 ani, cu aproximativ 50% de decese la pacienţii cu DT2, cauzate de afecţiuni cardiovasculare . În acest studiu, s-a urmărit efectul Jardiance® adăugat la terapia standard. Aceasta înseamnă că beneficiul său a fost observat dincolo şi în plus faţă de tratamentele pe care deja le primeau pacienţii cu diabet şi/sau boală cardiovasculară (precum medicamentele pentru reducerea tensiunii arteriale sau a colesterolului).

„Rezultatele studiului EMPA-REG OUTCOME sunt încurajatoare pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii şi pacienţii acestora“, a spus Dr. Christopher P. Cannon, de la Departamentul pentru Afecţiuni Cardiovasculare, Spitalul pentru Femei din Brigham şi profesor de medicină la Şcoala de Medicină Harvard, care nu a fost implicat în acest studiu. „Pacienţii din acest studiu erau deja trataţi cu medicamente care au dovedit că reduc riscul evenimentelor cardiovasculare. Faptul că empagliflozin asigură reducerea suplimentară a riscului de deces de cauză cardiovasculară, peste aceste medicamente, este o descoperire foarte importantă.“

Profilul general de siguranţă al Jardiance® a fost consecvent studiilor anterioare. Incidenţa cetoacidozei diabetice a fost de 0,1% sau mai puţin şi similară pentru toate grupurile de tratament.

Aceste rezultate au fost prezentate în cadrul celei de-a 51-a ediţii a Întâlnirii Anuale a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului din Stockholm, Suedia, şi publicate în „New England Journal of Medicine“ (www.nejm.org).

„Alianţa Boehringer Ingelheim şi Lilly Diabetes este încântată să facă publice rezultatele studiului EMPA-REG OUTCOME® pentru comunitatea medicală“, a spus Prof. Hans-Juergen Woerle, vicepreşedintele Departamentului Medical la nivel global Boehringer Ingelheim. „Afecţiunile cardiovasculare reprezintă cauza principală de deces la pacienţii cu DT2 la nivel mondial, iar reducerea riscului cardiovascular, inclusiv reducerea riscului de deces, este un element esenţial în managementul diabetului.“

 

Pagini realizate de
Eugenia Budurea