Germania a decis să nu renunţe deocamdată la carantina obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii din această ţară.
Ministrul Karl Lauterbach şi-a schimbat radical punctul de vedere, din cauza îngrijorărilor potrivit cărora anularea normelor de carantină ar putea să ducă la un număr mai mare de infectări, informează Reuters şi Agerpres.
„Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare”, a declarat, pe Twitter, ministrul german al Sănătăţii.
El a recunoscut că a făcut o greşeală atunci când a sugerat că ţara sa ar trebui să renunţe la carantina obligatorie.
În virtutea reglementărilor existente, germanii diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie să intre în carantină obligatorie pentru cel puţin şapte zile. Ministrul Lauterbach a sugerat săptămâna trecută modificarea acestei dispoziţii şi transformarea ei într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de recomandarea efectuării unui test COVID-19 la încheierea acelei perioade.
Autorităţile din Germania au purtat discuţii şi despre posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie, însă ideea n-a mai fost susţinută după apariţia variantei Omicron, care a dus la mai puţine cazuri grave.
Conform estimărilor actuale, doar persoanele de peste 60 de ani vor fi obligate să se vaccineze împotriva COVID-19, începând din octombrie 2022.