Sudiile clinice, privind un cocteil experimental menit să reducă riscul de infecţie COVID-19 în gospodăriile în care o persoană este afectată de această boală, s-au soldat cu rezultate promiţătoare, informează laboratorul american Regeneron şi partenerul său elveţian Roche.


Studiile de fază 3, efectuate pentru a se evalua combinaţia de casirivimab şi imdevimab în gospodăriile în care o persoană a fost infectată, şi-au atins obiectivul primar şi principalele obiective secundare, a anunţat laboratorul american într-un comunicat preluat de AFP şi citat de Agerpres.

Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infectare simptomatică cu 81%, la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile.

La subiecţii care au dezvoltat simptome de COVID-19, acestea au dispărut mai repede, într-o săptămână în medie, comparativ cu trei săptămâni la pacienţii cărora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elveţian Roche, într-un alt comunicat.

Desfăşurate împreună cu Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, studiile clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienţii neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane.

„Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecţii imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului”, a declarat doctor George D. Yancopoulos, preşedintele şi directorul ştiinţific al companiei Regeneron, citat în comunicat.

Levi Garraway, directorul medical al Roche, a subliniat, de asemenea, că, deşi vaccinările avansează la nivel global, „se menţin nevoile medicale critice” pentru prevenirea infecţiilor şi asigurarea protecţiei imediate împotriva COVID-19 la persoanele aflate în contact apropiat.

 

Farmacist