The National Congress of Oncology was a scientific event organized by the National Society of Medical Oncology (SNOMR), having a mixed structure: f...
Leziunile demielinizante pseudotumorale (LDPT) sunt definite ca leziuni demielinizante cu dimensiuni de peste 2 cm, care pot prezenta edem perilezi...
Incidenţa şi prevalenţa cancerului la persoanele în vârstă sunt în creştere odată cu îmbătrânirea populaţiei.
Acest articol prezintă principalii agenţi terapeutici utilizaţi în terapia cu celule CAR-T. Este descrisă în principal tehnica utilizată, tehnologi...
Opioidele sunt medicamente esenţiale în tratarea durerii din cancer.
Îngrijirile paliative iau o amploare din ce în ce mai mare în întreaga lume, iar pandemia de COVID-19 a accentuat nevoia pentru astfel de îngrijiri.
Leucemia acută mieloidă reprezintă o complicaţie evolutivă a sindromului mielodisplazic, mai ales în cazul mielodisplaziei cu exces de blaşti de t...
Leucemia mieloidă cronică (LMC) este o neoplazie mieloproliferativă cronică, fiind caracterizată de prezenţa cromozomului Philadelphia.
Pentru anul 2023, revista „Oncolog-Hematolog.ro” este acreditată de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite EMC (Grupa B+), conform adresei de acreditare nr. 10958/22.12.2022.
Publicatia “Oncolog-Hematolog.ro” a fost lansata in 2007 si este o revista cu acoperire nationala dedicata medicilor specialisti in oncologie si hematologie, precum si rezidentilor in cele 2 specialitati.
Din anul 2015, revista este publicată sub egida Societăţii de Radioterapie şi Oncologie Medicală (SROM) şi Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală (SNOMR). Din anul 2023, revista este publicată sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.
Potrivit Deciziei Nr. 12/2018 a Colegiului Medicilor din România (CMR), privind reglementarea sistemului naţional de educaţie medicală continuă, a criteriilor şi normelor de acreditare a furnizorilor de educaţie medicală continuă, precum şi a sistemului procedural de evaluare şi creditare a activităţilor de educaţie medicală continuă adresate medicilor, autorilor care publică în reviste agreate de CMR li se acordă 30 de credite de educaţie medicală continuă (EMC) pentru un articol ştiinţific publicat. Existenţa a doi sau a mai multor autori pentru un articol apărut într-o publicaţie medicală agreată de CMR duce la împărţirea procentuală a creditelor acordate la numărul de autori menţionaţi. Pentru obţinerea creditelor EMC, în urma publicării unui articol ştiinţific, autorul trebuie să se adreseze colegiului medicilor teritorial, căruia îi prezintă articolul şi revista în care acesta a fost publicat.
Revista Oncolog-Hematolog.ro este publicată în limba engleză.