The Scientific Days of the Bucharest Oncological Institute 2021 have a new beginning, in the sense of a return to the recognition of the central ro...
Identificarea unor biomarkeri prognostici şi predictivi în patologia oncologică este un deziderat al cercetării translaţionale în cancer.
Tamponada cardiacă reprezintă alterarea statusului hemodinamic, produsă prin compresia cardiacă determinată de o varietate de factori şi afecţiu...
Tratamentul şi diagnosticul neoplasmelor capului şi gâtului reprezintă o provocare în contextul pandemic cauzat de SARS-CoV-2, prin particularităţi...
Carcinomul cu celule Merkel (MCC) este o formă rară de cancer cutanat – carcinom neuroendocrin – şi se găseşte frecvent în regiunile corpului exp...
Acest scurt review descrie principalii biomarkeri utilizaţi în cercetare şi în practica clinică pentru cancerul de colon.
Limfomul folicular este cel mai frecvent limfom non-Hodgkin indolent.
Prezentăm imaginile cu frotiurile de sânge periferic ale unui pacient diagnosticat cu leucemie cu plasmocite.
Pentru anul 2024, revista „Oncolog-Hematolog.ro” este acreditată de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite EMC (Grupa B+), conform adresei de acreditare nr. 10766/28.12.2023.
Publicatia “Oncolog-Hematolog.ro” a fost lansata in 2007 si este o revista cu acoperire nationala dedicata medicilor specialisti in oncologie si hematologie, precum si rezidentilor in cele 2 specialitati.
Din anul 2015, revista este publicată sub egida Societăţii de Radioterapie şi Oncologie Medicală (SROM) şi Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală (SNOMR). Din anul 2023, revista este publicată sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.
Potrivit Deciziei Nr. 12/2018 a Colegiului Medicilor din România (CMR), privind reglementarea sistemului naţional de educaţie medicală continuă, a criteriilor şi normelor de acreditare a furnizorilor de educaţie medicală continuă, precum şi a sistemului procedural de evaluare şi creditare a activităţilor de educaţie medicală continuă adresate medicilor, autorilor care publică în reviste agreate de CMR li se acordă 30 de credite de educaţie medicală continuă (EMC) pentru un articol ştiinţific publicat. Existenţa a doi sau a mai multor autori pentru un articol apărut într-o publicaţie medicală agreată de CMR duce la împărţirea procentuală a creditelor acordate la numărul de autori menţionaţi. Pentru obţinerea creditelor EMC, în urma publicării unui articol ştiinţific, autorul trebuie să se adreseze colegiului medicilor teritorial, căruia îi prezintă articolul şi revista în care acesta a fost publicat.
Revista Oncolog-Hematolog.ro este publicată în limba engleză.