Infecţiile tractului respirator (ITR) reprezintă una dintre principalele cauze de morbiditate şi mortalitate în întreaga lume atât la copii, cât şi...
Chronic abdominal pain (CAP) in adults and children represents a debilitating condition.
Vaping is the act of inhaling and exhaling aerosols that are produced by electronic cigarettes or other similar products.
Heart failure is a rare but serious diagnosis in pediatric patients.
Alpha-1 antitrypsin deficiency is a hereditary disorder, characterized by a low serum level or alpha-1 antitrypsin function.
Trisomy 18 (Edwards syndrome), a rare genetic condition, recognized since 1960, is the second most common autosomal trisomy, after trisomy 21.
Lyell syndrome – or toxic epidermal necrolysis – is a severe mucocutaneous reaction caused by the administration of a drug, and is characterized by...
Bronchogenic cyst belongs to congenital non-vascular lung malformations.
Pentru anul 2024, revista „Pediatru.ro” este acreditată de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite EMC (Grupa B+), conform adresei de acreditare nr. 10769/29.12.2023.
Pediatru.ro este publicată sub egida Societăţii Române de Pediatrie şi a Societăţii Române de Pediatrie Socială.
Primul număr al revistei “Pediatru.ro” a aparut în 2005 şi se poziţionează în piaţa medicală ca publicaţie dedicată medicilor pediatri, specialiştilor în diferite specialităţi pediatrice, medicilor de familie cu competenţe în pediatrie şi rezidenţilor din specialităţi pediatrice.
Potrivit Deciziei Nr. 12/2018 a Colegiului Medicilor din România (CMR), privind reglementarea sistemului naţional de educaţie medicală continuă, a criteriilor şi normelor de acreditare a furnizorilor de educaţie medicală continuă, precum şi a sistemului procedural de evaluare şi creditare a activităţilor de educaţie medicală continuă adresate medicilor, autorilor care publică în reviste agreate de CMR li se acordă 30 de credite de educaţie medicală continuă (EMC) pentru un articol ştiinţific publicat. Existenţa a doi sau a mai multor autori pentru un articol apărut într-o publicaţie medicală agreată de CMR duce la împărţirea procentuală a creditelor acordate la numărul de autori menţionaţi. Pentru obţinerea creditelor EMC, în urma publicării unui articol ştiinţific, autorul trebuie să se adreseze colegiului medicilor teritorial, căruia îi prezintă articolul şi revista în care acesta a fost publicat.
Revista Pediatru.ro este publicată în limba engleză.